Вітаю Вас на блозі учителя біології Городоцької загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів Радомишльського району Житомирської області Пархоменко Юлії Олександрівни! Цей блог створений з метою спілкування з колегами, учнями, батьками!

вівторок, 22 березня 2016 р.

22.03 - Всесвітній день водних ресурсів


Всесвітній (міжнародний) день водних ресурсів запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1993 році (резолюція № А/RES/47/193 Проведення Міжнародного дня водних ресурсів). Резолюцією відзначено, що враховуючи важливість водних ресурсів у розвитку економічної діяльності і соціального благополуччя, яка не отримує широкого усвідомлення, 22 березня кожного року оголошується Міжнародним днем води, який починає відзначатися з 1993 року.

70 % земної поверхні покрито водою: 97,5 % - солона і 2,5% - прісна вода. Лише один відсоток від загального об'єму водних ресурсів планети може використовуватись людиною. У ХХ столітті споживання води збільшилося в шість разів, і більш як у два рази перевищує темпи приросту населення. У розвинутих країнах до 30% запасів прісної води втрачаються із-за витоків, а в деяких великих містах втрати досягають 70%.

Основна мета проведення Всесвітнього дня водних ресурсів:
сприяти вживанню відповідних заходів для вирішення проблеми постачання населення питною водою;
інформувати громадськість про важливість охорони і збереження ресурсів прісної води і водних ресурсів в цілому.

Немає коментарів:

Дописати коментар